Кога ще бъде пуснато парното в Плевен?

Централното отопление осигурява сигурност, домашен уют и удобство на хората. Отоплението на парно, независимо от увеличението на цената на природения газ, си остава най-икономичният, надежден и екологичен метод, благодарение на който клиентите ще си гарантират топлина в жилищата. Получихме множество запитвания с молба за информация кога ще бъде пуснато парното в Плевен, във връзка с ниските температури последните дни. За да отговорим на този въпрос, то трябва да се позовем на наредба НАРЕДБА № 16-334 ОТ 6 АПРИЛ 2007 Г. ЗА ТОПЛОСНАБДЯВАНЕТО, според чл. Чл. 3., алинея 2, която гласи:

(2) Топлопреносното предприятие или доставчикът включва отоплението в абонатната станция на сградата, когато средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни е по-ниска от +12°С и изключва отоплението при повишаване на средната денонощна температура на външния въздух в три последователни дни над +12°С, като и в двата случая се съобразява с дългосрочната прогноза за следващите 7 – 10 дни.

Макар и все още да не е ясна точната дата, то според прогнозите за следващата седмица, можем да очакваме това да се случи в близките дни.

Подобни публикации